Tietoa huonekasveista, hoito-ohjeita ja kasvitietokanta.

Lannoitus

Huonekasveja tulee lannoittaa niiden kasvun ja selviytymisen turvaamiseksi. Kasvi tarvitsee kasvaakseen erilaisia ravinteita, jonka vuoksi lannoitteet sisältävät mm. typpeä, fosforia, kaliumia, magnesiumia ja rautaa.

Yritä lannoittaa kasveja oikean ohjeistuksen mukaan. Sivustomme kasvikorteissa on kerrottu sopiva lannoitusväli, jos käytetään nestemäistä lannoitetta. Oikealla lannoituksella takaat kasvin parhaan voinnin.

Lannoitukseen on yleensä kaksi vaihtoehtoa. Lannoitus voidaan tehdä joko kasteluveden mukaan lisättävällä lannoitusnesteellä, tai tarkoitukseen voidaan käyttää erityisiä lannoitepuikkoja.

Lannoitepuikot

Lannoitepuikon hyvä puoli on sen helppous. Puikko asetetaan multaan ja sen annetaan imeytyä ajan myötä kasvin käytettäväksi. Lannoitepuikkoa käytettäessä lannoitteita ei tarvitse lisätä yhtä usein kuin nestemäistä lannoitetta käytettäessä, mikä tekee puikkojen käyttämisestä kätevää erityisesti hajamielisemmille kotipuutarhureille. Yksi ravinnepuikko kestää mullassa noin kaksi kuukautta, jonka jälkeen sen tilalle voidaan asettaa uusi, jos kasvi tätä tarvitsee.

Riippuen kasvin ja ruukun koosta, voi olla, että lannoitepuikkoja tulee lisätä kerralla enemmän. Oikean annostuksen saat selvitettyä esimerkiksi ravinnepuikkojen mukana seuraavasta ohjeistuksesta, sekä tutkimalla hieman, kuinka paljon tarvitsemasi huonekasvi tarvitsee ylipäätään lannoitusta.

Nestemäiset ravinteet

Nestemäiset ravinteet lisätään yleensä kasvien kasteluveden mukana kasville. Ravinteet imeytyvät multaan, aivan kuten ravinnepuikoissakin.